Mera museum...



Var det bättre förr tro ?






i skogskojan var det trångt i alla fall



Hemtrevligare...?





Mera ordning ?...



Vackrare ?


Starkare strumpor tro ?



Effektivare...???




och absolut snyggare...eller



Så var det !

Kommentarer
Postat av: carolina,

Jamen säger du det så ;) Var tid har sitt eller hur?Gillar definitivt bussen, gul och blå!

2010-08-10 @ 19:08:11
URL: http://nilspersgarden.blogspot.com
Postat av: Herta

Vi hade ett samhälle med mycket slit och kömpande, umbäranden och mycket elände. Det samhället skall vi inte ha tillbaka.

2010-08-10 @ 20:46:36
URL: http://hertabloggen.blogg.se/
Postat av: soffie

va fint och roligt att gå på museum,

kram å hoppas du haft en härlig sommar,

2010-08-10 @ 21:10:03
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: bjorne

Vackra bilder som alltid,vissa saker som hemtrevnad mm var bättre förr men finns annat som är bättre idag,passa på att åk safarin för det är sista året som den finns,det ska bli gondolbana med burar av glas som man får åka i nästa år enligt en av dom som jobbar där,ska runda av min semester med 3 dar i Stömstad,bo på fint hotel och ta några bira till dom färska räkorna,ha de gott,kram.

2010-08-11 @ 09:08:21
URL: http://bjornesmagazin.blogg.se/
Postat av: Kerstin

ja så var det då, som i min barndom!!

Så fint och minnesrikt, särskilt linneskåpet!

Kram*

2010-08-11 @ 09:10:49
URL: http://kailiyinyang.blogg.se/
Postat av: inger

ja jag känner igen mycket av det.

Strumporna var inte bättre. Men visst var det hemtrevligt. Tänk allt handarbetat, virkat och vävt som på bilderna, vilket fint arbete, inte värd många kronor idag på auktionen, hoppas det blir högre värde snart. Det är ju så fint får gåshud av linneskåpet.

Ja telefonväxeln känner jag igen, jobbade vid en snarlik på 60-talet, men den blev omgjorde senare.

Bättre förr, njae,, men annorlunda och trevligt, de hade många måsten, men tog nog hand om varandra bättre än vi gör idag, tror jag. Trevligt inlägg som vanligt hos dig min vän,.

Stoor kram,,

2010-08-11 @ 10:16:43
URL: http://ingeremksson.blogg.se/
Postat av: Helga

Allt var nog inte bättre men vad fint och hemtrevligt det ser ut. Mer tid fanns säkert också till vänner o familj!

2010-08-11 @ 10:23:13
URL: http://helga1.bloggplatsen.se
Postat av: Linda

Det var minst sagt bättre förr säger jag =) Åtminstone var det mysigare, hemtrevligare och mer gemytligt. Nu är det en kall värld med stel inredning. Fy! Kramar

2010-08-11 @ 11:47:45
URL: http://oliveandvanilla.blogspot.com
Postat av: Tina

Å va kul att se....Jag tror både och.. Som någon sa här uppe så var det nog mera och bättre med tid för varandra, och linneskåpet! undra hur många som har sån ordning på sitt linne i dag...

2010-08-11 @ 12:03:35
Postat av: Mia

Som nån sa...var sak har sin tid...men nog är det nostalgi av den högre klassen för mig att se de bilderna...L Men en sak som jag tror var bättre förr...sammanhållningen, gemenskapen..

2010-08-11 @ 19:13:00
URL: http://matmia.blogg.se/
Postat av: Pialotta

Jag vet att man hade mycket mer tid för varandra på den tiden .. man behöver inte gå så långt bakåt för att minnas att det var så. Då när inte datorer och mobiler tar upp så mycket tid. Okej det var tufft många gånger för att få det att gå ihop oxså, men som sagt.. Stress och så mycket arbete som möjligt för att kunna få de där prylarna som finns på marknaden och som bara blir fler och fler.. nyare modeller.. många "Måste" ha alla de nya modellerna så fort de kommer ut.. många på avbetalningar och snabba lån.. som kan leda till en himla massa trubbel.. blir vi lyckligare då.. nej, jag vet att man inte blir det. Ungarna lämnas bort till dagis hela långa dagar och till släkt o vänner för alla möten som "måste" skötas..

Jag kan skriva hur mycket som helst om det här, men slutar nu:)

Ha de gott.. fint o trevligt muséum du besökt.. kul att se:) Kramiz

Postat av: Mia

Det var inte mysigare förr. Vedspisar... utedass... halmmadrasser osv... Svinkallt att stiga upp på morgnarna innan föräldrarna fått varmt i kåken om det var kallt utonhus.



Jag är glad jag lever i den tid jag gör.

2010-08-11 @ 22:21:48
URL: http://miatankar.webblogg.se/
Postat av: Anna ..tassar in

Telefonister..du det minns jag när jag var helt liten och fick följa med mamma till Telegrafen..jag hade näsan precis över diskkanten och så alla sladdar ur det perspektivet ..så trevligt det ser ut på alla dina så nostalgiska bilder..

2010-08-11 @ 22:28:30
URL: http://filipendula.blogg.se/
Postat av: Anonym

hoppas solen tittat fram hos dej idag det har den inte hos mej:(

kram

2010-08-11 @ 22:37:52
URL: http://soffie69.blogg.se/
Postat av: annebelle

Nej, inte bättre eller hemtrevligare, mer ordning eller mer tid. Inte för vanliga människor men för dem som hade hembiträden kanske. Här i Sörmland var det ett klassamhälle utan like med slott och koja och statarlängor i långa rader. Utedass och en ständig kamp för att hålla rent. Jag är en stor vän av moderniteten..

2010-08-12 @ 11:18:46
URL: http://annebelle.blogg.se/
Postat av: Christer

Är bilderna från Skogsmuseet i Lycksele? Det är ett fantastiskt museum, särskilt för oss som har haft föräldrar eller far- och morföräldrar som har arbetat med skogsbruk, men även för alla andra som kanske inte vet hur det var på den tiden.

2010-08-12 @ 16:59:29
URL: http://thailandscherloff.blogg.se/
Postat av: Paula

Oh, jag älskar gamla arbetarmuseum! Inte var det bättre förr, men ibland undrar man om inte sammanhållningen var bättre, och man gladdes åt annat än bara shopping och prylar...Och så var det så hemtrevligt i dom små stugorna!

Nostalgisk blev jag av dina bilder från Söders höjder, det är länge sen jag tänkte tillbaka på åren 86-92 då jag tillbringade mycket tid där eftersom mina bästa vänner bodde där. Själv bodde jag i förortshålan...

Sitter o väntar på att maken ska komma från huvudstaden där han varit o tömt svärmors lilla rum på hemmet och träffat begravningsbyrån. Bilen vi lånat av svärsonen är såld o ska tillbaks till Falun imorrn, sen står vi åter utan transportmedel. Det innebär att maken definitivt inte klarar jobbet, och att hyra ytterligare en bil är inte ekonomiskt genomförbart. Suck, gäller bara att flyta med näsan ovanför vattenytan ett tag till, tur man har mycket att flyta på...

Kramen från pörtet

2010-08-12 @ 17:11:34
URL: http://paulaz.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0