PragFör ett par år sedan besökte vi Prag under en weekend i December. Jag var vrålförkyld, hade feber och frös hela tiden.
Ändå minns jag Prag som en fantastisk stad.

Vi bodde precis vid karlsbron, i varje gathörn serverades gluwein, och musikanter spelade på sina musettdragspel.

Vy över Prag, sett från Klementinumtornet.

Prag är en kulturstad av stora mått . Mimartister, marionetteatrar och Laterna Magica är underhållning som är synonymt med Prag.


Den magnifika 1300- talsbron "Karlsbron", som kantas av barockstatyer, löper över Moldau och förbinder Mala Strana med den Gamla staden och Judiska staden. Vid Gamla stadens torg, grupperar sig praktfulla byggnader från olika epoker. Det är också här som stadens trivsamma julmarknad äger rum.Den 6 december kan du på Prags gator möta Mikulá? (S:t Nikolaus) med en ängel och en djävul - snälla barn får godis och olydiga morot och kolbitar.Är man i Prag ska man förstås prova på det utsökta tjeckiska ölet - här finns gott om mysiga pubar och restauranger


Med mig hem i bagaget hade jag ... Pinoccio....

image525

och en underbar svart julkula i kristall, som dessvärre gick i tusen bitar förra julen....Vi planerar att göra en weekend resa i år också i december om det fungerar och nära och kära får vara friska.

Förra året skulle vi åka till Krakov. Men det var dimma i Polen, planet kunde inte landa och vi blev kvar i Oslo en natt på Radisson.....om den resan finns inte mycket att berätta.

Vi funderar i år på Krakow igen eller Wien eller Lubeck, eller Rom eller kanske Sevilla....får se...

Resa det är livet...

bilderna från Prag är lånade.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0